İkamet İzni Nedir Nasıl Uzatılır?

 

 

İkamet İzni Nedir Nasıl Uzatılır?

Yabancı uyruklu kimselerin, vatanları dışında, yaşamak istedikleri ülkede bu durumun sağlanabilmesi için gerekli olan izne ikametgâh izni denir. Her ülkenin, oturma izni şartları farklı olabilir. Ayrıca bu şartlar ve istenen evraklar, ikametgâh izninin türüne göre değişkenlik gösterilebilir. Ülke içerisinde belirtilen sürenin dışında yani bundan fazla kalabilmek adına ikametgâh alınması gerekmektedir. Peki, kısa süreli ikametgâh izni nedir nasıl uzatılır buz izinler?

İkametgah İzni Nasıl Uzatılır?

Kısa dönem ikametgâh almış kişilerin bu izni uzatmaları için öncelikle ikametgâh sürelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu iznin bitmesine 60 gün kala, ikametgahı uzatmak adına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Aksi takdirde sürenin bitmesi dahilinde kaçak durumuna düşerler.

Başvuru için, ikametgâh süresinin uzamasının nedeni belirtilmeli ve kurum tarafından istenilen diğer evraklar ile birlikte Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’ ne müracaat edilmelidir. Bu müracaat sonrasında yapılan değerlendirmeler olumlu sonuçlanırsa, kişilerin ikamet süreleri uzatılır. Ancak kurumların bu isteği neden vermeden reddetme yani kabul etmeme gibi bir hakkı da vardır.

Yorumlar

  1. Best article and thanks for providing such kind of information.
    Get emirates id and check abu dhabi traffic finesby visiting the site https://emiratesids.com/abu-dhabi-traffic-fines/ and also check emirates id fine, emirates id tracking, emirates id renewal, nol card balance check.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder